Ett kreditkort är ett slags kontokort, som har en viss kreditgräns kopplad till sig. Med ett kreditkort kan du alltid handla det du vill ha eller behöver, så länge du har ett så kallat plus-saldo på ditt kort. Dock är det ju som med det mesta, att ett kreditkort, det har både fördelar och nackdelar. Vi listar dem nedan!

Fördelar med ett kreditkort

Att ha ett kreditkort är förknippat med flera fördelar. En av dem är att du alltid har tillgång till pengar. Det är bra om det är så att du får en oväntad utgift, eller om du vill hänga med vännerna på en resa. Du kan ha det som en slags buffert.

En annan fördel med ett kreditkort, det är att de allra flesta av dem, de har ett slags bonussystem. Det ger dig då poäng när du handlar med ditt kort. Oftast kan du sedan använda dessa poäng för att byta in mot olika produkter, förmåner och ibland även pengar.

Ett kreditkort har även i de allra flesta fall flera förmånliga rabatter kopplat till sig. Dessa rabatter kan vara knutet till ett visst företag eller att det är hos olika samarbetspartners som rabatterna finns att hitta.

Alla typer av kreditkort har även så att om du köper din resa med det, så har du alltid en kompletterande reseförsäkring som ingår. Många av dem har även andra sorters bra försäkringar så som köpskydd, leveransförsäkring och allriskförsäkring.

En ytterligare fördel med kreditkort är att du alltid har koll på alla genomförda transaktioner. Det är därmed tryggt och säkert att handla med ditt kort. Du har även bra koll samt får en bra överblick över hur mycket pengar du lägger på olika saker.

Sen är en annan fördel att du kan välja att delbetala de köp du har gjort med ditt kreditkort. Det är alltså inte ett måste att betala tillbaka hela summan du använt redan månaden efter.

Nackdelar med kreditkort

Som med det mesta, så finns det så klart även vissa nackdelar med ett kreditkort. En av dessa nackdelar är att en del av kreditkorten har extremt hög ränta samt även olika avgifter vid delbetalning. En del av dem har även straffavgifter om du inte betalar tillbaka i tid.

En annan nackdel med att ha ett kreditkort, är att du kan lockas till att göra onödiga köp eller handla mer än vad du egentligen har råd med. I slutändan ska det ju ändå betalas tillbaka och det kan kosta dig mer än vad du tänkt, då räntan tillkommer vid delbetalning. Så det kan bli onödigt dyra kostnader för din del.

Jämför kreditkort

Nu när du vet vad det finns för fördelar och nackdelar med kreditkort, så kanske du vill skaffa dig ett. Det du ska göra då, det är att se till att jämföra dem mot varandra. Det så att du hittar det kreditkort som passar dig allra bäst när det kommer till förmåner, kreditgräns, räntor och så vidare. Du kan via hittakreditkortet.se få hjälp med att göra en bra jämförelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *