Hatten är accessoaren som med stolthet kan kallas för en tidlös klassiker. Den sammanfattar många olika modeller, koncept och utseenden i sig. Tittar du på en hattordlista finns det termer som lätt kan få en att höja på ögonbrynen. Det går att hitta allt från eleganta bonett, klockahatt, cylinderhatt till den orientaliska röda Fez.

Självklart, är hatten är älskad en älskad accessoar vars ursprung daterar från 1100-talet. Det var inte förrän på 1500-talet då hatten fick sin typiska design. Tillverkningsmaterialet varierar mycket. Vanligast är det dock bomull och ull. Hatten behöver skötas på rätt sätt om dess form och utseende ska behållas i bra skick. Bästa förvaringsrådet är att faktiskt lägga hatten i en ask eller ställa den på en hatthylla.

 

En hatt för varje outfit

Hatten är accessoaren för dig som vill vara en ögonfångare, den som vill sticka ut. Den kan bäras oavsett samhällsklass eller tillfälle. Visserligen finns det några regler som bör följas. Till exempel kräver högtidstillfällen som bröllop eller dop en mer traditionell hatt. I England är det väldigt vanligt att se människor med smoking och hatt under ett bröllop, en stil som utan tvekan känns typisk för landet och är dessutom riktigt snygg. Dock är inte hatten det vanligaste tillbehöret hemma i Sverige.

Solhatten passar alla som bor eller åker till varmare breddgrader. Kepsen anses bland annat vara hiphoppens tillbehör som visar lite tuff attityd och coola svängar. Oavsett vilken klädstil du har kan du utan några större svårigheter välja en hatt som passar. Denna regel gäller både för damerna och herrarna som vill komplettera sin outfit och utseende. Hatten bidrar till en mer minnesvärd upplevelse och utan tvekan även till en bättre stil.

Ett bra råd för att införskaffa sig hatt i rätt form är att faktiskt mäta sitt huvud. Hattens brätte ska helst sitta en eller två centimeter ovanför örats övre kant.

 

Flat caps – är det något för dig?

Flat caps är inte den vanligaste av hattar men är riktigt coola och kan vara den perfekta accessoaren för dig som vill blanda elegans och tuffhet i ett. Den har sitt ursprung i 1500-talet och bärs än idag i nästan samma modell. Flat capen är en mjuk och platt modell av den moderna kepsen. Förr i tiden bars den mest av de som tillhörde arbetsklassen. Idag bärs den både av herrar och damer som helst vill krydda lite extra sitt utseende och föra in en lite mer elegant outlook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *