Nu är semestern slut och hösten knackar på. För många betyder det möjligheter för att prova på eller lära sig något nytt. Utbudet har ökat kraftigt de senaste åren. Tänk över vad dina intressen är och vad du vill lära dig och utgå ifrån det.

-Om du har en akademisk bakgrund kanske du önskar att bygga vidare på den. Då finns det såklart kurser att söka på Universitet eller högskolor. Är det kunskap du upplever fattas i ditt arbetsliv? Hör med din arbetsgivare om du har möjlighet för att sätta av arbetstid för att läsa. Om det är en privat kurs du är intresserad av kanske din arbetsgivare vill betala hela eller delar av kursen. Det skadar aldrig att fråga!

-Kanske är en kvällskurs i drejning eller en kurs där du lär dig sy dina egna kläder något för dig? Var du inte så bra på träslöjd i skolan? Då har du möjlighet att ta revansch nu. Om du jobbar på kontor kan det dessutom vara kul att gå en mer kreativ kurs på kvällen.

-Det finns även kurser och föreläsningar som har mera fokus på psykologi. Kanske vill du veta mer vad NLP innebär eller intresserar ämnet ”motivation” dig? Det finns verkligen ett brett utbud om du gör en ordentlig sökning på Google.

-Det kan också vara välbehövligt att röra på sig efter en hel dag på kontoret och varför inte prova på en sport du inte har testat av förut? Kanske är det dags för pilates eller varför inte yoga?

-Kanske tycker du om att resa och lära dig mer om nya kulturer? Det finns en uppsjö av reseföredrag att gå till. Ibland kan man behöva förnyad inspiration.

Kom ihåg, man kan aldrig bli för gammal för att lära sig något nytt! Det är bara din egen vilja som sätter begränsningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *