Viktiga saker att tänka på när du ska flytta hemifrån

När du ska flytta hemifrån är det många viktiga saker att tänka på. Det finns dock en del överväganden som kan vara värt att skänka en extra tanke som inte är så uppenbara.

  • Vill du ha gardiner i din nya lägenhet eller vill du kanske hellre hoppa över? Det är lite en smaksak vad man vill här. Några vill ha köksgardiner medans andra tycker att det är gammaldags. Du kan t.ex. se på https://www.dekoria.se/ om det är några som faller i din smak. Mörkläggningsgardiner kan dock vara en bra idé skaffa sig så du får en bra nattsömn. Du kan om du vill ha gardiner i din nya lägenhet säkert hitta några på nätet.

  • En bra ljussättnig är viktig. Tänk över hur du placerar spotlights och läslampor och kökslampor. De har nämligen helt olika funktioner.

  • Vilka grannar har du? Är det grannar på din egen ålder som du gärna vill lära känna närmare eller är det kanske äldre personer? Är det barnfamiljer kanske du ska tänka dig om en extra gång. DE vill oftast ha det tyst omkring sig på kvällen och det kanske inte passar med dina planer. När man är student ingår ofta fester som en del av ett roligt studentliv.

  • Hur står det till med isoleringen av din bostad? Är det dåligt isolerat kan det bli en dyr affär. Om du är händig kanske du kan isolera din bostad själv.

  • Om du är student kan det vara bra att kolla upp hur lång restid du har till universitetet så du inte behöver använda onödig tid på detta.

    Följer du dessa råd när du ska flytta hemifrån kan du undgå vissa obehagliga kostnader och överraskningar och bo i en trevlig bostad som passar just dig och dina behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *