Oavsett om du redan har barn eller om ni fortfarande väntar lite, dyker tankarna om familjeökning upp med jämna mellanrum. När det så har kommit barn i familjen skal många föräldrar ta beslut om huruvida de ska ha flera barn eller ej. Det är nämligen helt omöjligt att förutse livet med barn och som en familj. Det är först när det är ett barn i familjen som föräldrarna förstår vad det innebär. Det är ju väldigt individuellt hur många barn man kan hantera och önskar.

Många väljer att säga stopp efter två barn eftersom de är lite oroliga för att ett tredje barn kommer att ta det allra sista – av både den mentala orken, rent ekonomiskt och kroppens tillstånd. Men var inte rädd, använd Bio oil att komma igenom enkelt. Omvänt finns det andra som inte kan vänta med att få barn nummer tre, fyra och fem. Oavsett vad du tycker, är det en bra idé att överväga när det är rätt tid för familjen att få en ny lillasyster eller lillebror.

 

Barnens olika åldrar spelar roll

Om ni överväger ytterligare ett barn, är det en bra idé att först kika på de andra barnens ålder. Syskon kommer nämligen ofta bäst överens om de antingen är väldigt nära eller väldigt långt ifrån varandra i ålder. En åldersskillnad på 1-3 år innebär att barnen i stor utsträckning följs genom barndomen. Det älsta barnet gör sig några nyttiga erfarenheter som de kan dela med sig till de yngre. Är skillnaden 3-5 år kan det vara svårt för barnen att hitta någonting gemensamt innan de är i övre tonåren. I dessa fall ses oftast de yngsta som omogna av de äldsta.

Är skillnaden mer än 5 år är det en större chans att det äldsta barnet kommer att betrakta det yngsta som en söt lillasyster eller lillebror. Det älsta barnet kommer i det här fallet att snabbt bli moget nog att behandla den yngste med kärlek och respekt. Om den äldsta inte har något annat syskon som är närmre i ålder, kan det dock orsaka problem med en så stor åldersskillnad. Det äldsta barnet som har vuxit upp som ensambarn, ska plötsligt dela allting barn och kan därför få svårt för att förhålla sig till ett annat barn. Därför rekomenderas en så stor åldersskillnad mest för det tredje barnet.

 

Planera ett nytt barn grundligt

Det kan låta lite kallt att planera sina barn i förvägen men med tanke på ovanstående, är det faktiskt en bra anledning till att fundera på när. När ni har bestämt er för att sätta ett nytt litet barn till världen så kan som sagt ett ägglossningstest hjälpa er att komma igång. Test kan köpas till rimliga priser på många ställen online.

Ett ägglossningstest visar när du har ägglossning och därmed den bästa chansen att bli gravid. Att inte lyckas bli gravid kan vara demotiverande. Samtidigt riskerar ni att processen drar ut på tiden så att det blir större åldersskillnad på barnen än vad ni tänkt er. Kom bara ihåg att det viktigaste är att känna sin kroppen och njuta av din partner,allt ska inte bara handla om ägglossning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *