När du befinner dig på resa har du kanske märkt att det kan vara svårt att komma åt vissa TV-kanalers streamingtjänster online. Det kan handla om att titta på TV4 Play, SVT Play, DPlay eller någon annan streamingtjänst. Det beror på geografiska restriktioner som tjänsterna har satt upp.

 

Det finns ett bra och enkelt sätt att komma runt dessa geografiska restriktioner. Och det är att använda sig av gratis vpn-tjänster. Genom att ladda hem en VPN-klient till din dator kan du koppla upp dig mot en server i ditt hemland. Du uppfattar webbsidorna det som att du surfar från Sverige och därmed kommer streamingtjänsterna bli tillgängliga igen.

Kostnadsfria VPN-tjänster

Det finns både kostnadsfria VPN-tjänster och sådana som kostar en viss summa i månaden. Ett bra alternativ är att börja med en gratis VPN-tjänst för att testa om det är något för dig. När du ser att det fungerar bra och att du har användning för det så kan du prova någon av de mer avancerade, användarvänliga versionerna som kanske kostar några tior i månaden.

Surfa anonymt

En annan stor fördel med en VPN-tjänst är att du kan surfa anonymt. Om du inte använder en VPN-tjänst så kommer de webbsidor du besöker att känna av varifrån du surfar. Din integritet och anonymitet är alltså inte säkrad om du inte använder en VPN-tjänst. Så anledningarna är många att faktiskt använda en VPN-tjänst varje gång du använder internet.

 

Titta gärna igenom det stora utbudet av gratis VPN-tjänster som finns på näte och se om du kan hitta en personlig favorit. Alla VPN-tjänster har sina för- och nackdelar och det som är viktigt för dig kanske inte är viktigt för en annan person. Därför är det bra att själv prova några olika varianter för att komma fram till vilken du gillar mest.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *