Ingen golfare är den andra lik och just därför är din sving också unik. Du bör inte ha golfutrustning som är anpassad till andra golfare utan ska anpassa allt utifrån dig själv och din sving. Golfklubbor som är anpassade till din sving, din kropp och ditt spel ger en klar fördel oavsett om du är proffs, nybörjare eller erfaren och har spelat i många år.

 

Anpassa dina klubbar idag och få bättre resultat – och mycket roligare på golfbanan! Nedan får du en lista på bra råd när du står där mellan valet och kvalet.

 

  1. Rätt modell

Först och främst är det viktigt att hitta en modell som passar dig. Om du har problem med att få upp bollen i luften är det ett wedgehuvud som du behöver. Dessa har en bredare såll. Sådana huvuden har tyngdpunkten längre bak, vilket hjälper dig att slå högre slag. Mer avancerade spelare kan istället välja en klubb med smalare sula och något mindre klubbhuvudet som gör att de enkelt kan forma slagen. Är du dessutom intresserade av lyxiga textiler under golfrudan? Ta då en titt på georgjensen-damask.se.

 

  1. Rätt längd

När du har bestämt dig för vilken klubbmodell som passar bäst för dig är nästa steg att bestämma vilken längd som klubborna bör ha. Med rätt längd och axel på klubborna behöver du inte kompensera med egna muskler och balans, vilket i sin tur gör dina slag mer konsekventa och du kommer att få många fler bra slag än med klubbor som inte passar dig och din spelstil.

 

  1. Rätt grepp

Att använda rätt greppstorlek är viktigt för att uppnå en avslappnad svängrörelse. Ett grepp som är för smalt kan göra så att svingen blir krampaktig och ett för hårt grepp kan göra handlederna passiva, vilket gör det svårare att hamna parallellt med målet vid träffögonblicket. Greppets konstruktion kan också spela en viktig roll, och olika materialtyper kan hjälpa spelaren att få bättre grepp eller minska vibrationer.

 

Är du intresserad av en spännande eller avslappnande golfresa? Kika då på  golfbreaks.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *