Köket är ett av de rum som vi svenskar älskar att använda våra pengar på. Det är kanske inte så konstig, med tanke på att köket är hemmets hjärta hos många familjer. Alla behöver äta, och de flesta lagar merparten av sin mat själv. Dessutom bliver matlagning allt vanligare som hobby. Det finns mänger med olika stilar och varianter av kök nuförtiden, men trots det så ser man förvånansvärt ofta att man väljer de samma slags vitvaror som nästan alla andra. Man har som regel en spis, eller induktionshäll, en ugn, en mikrovågsugn, en diskmaskin, ett kylskåp och eventuellt en separat frys, om det inte är integrerat i kylskåpet. Men det finns även andra funktionella produkter och vitvaror, som kan göra köket mera unikt och anpassat till just din familjs behov.

En guldkant för vinälskaren

Till god mat hör det till att man även har en god dryck. Väldigt många matälskare och livsnjutare är även vinälskare, och vin är och förblir en av de bästa måltidsdryckerna. Om man är en av alla vinälskare, så kan det vara en god idé att investera i en vinkyl. En vinkyl är ett kylskåp som är speciellt anpassat till att uppbevara viner, på ett optimalt sätt. Om man skall behålla optimal kvalitet på sina viner, bör vita viner ligga i en jämn temperatur mellan 8–10 grader, medans röda viner har det bäst mellan 16–20 grader. Det finns många varianter av vinkylskåp, och det finns bl.a. dem som har olika temperaturzoner, vilket gör det enkelt att ha olika slags vin uppbevarat optimalt. Det finns olika typer av vinkylar; serveringkyl, vinlagringsskåp och multifunktionskyl. Serveringkyl är det mest populära och används till korttidsförvaring, och ser till att vinet håller den korrekta temperaturen.

Placera din vinkyl korrekt

Vin är ljuskänsligt, och därför skall man tänka på var man placerar det. Ljus ödelägger tanninerna i vinet, vilket gör mognadsprocessen onaturligt snabb. Om man önskar belysning i vinkylen bör det vara LED-lampor, och om du önskar en vinkyl med glasdörr bör denna vara UV-skyddad. Om man väljer en fristående vinkyl skall man dessutom tänka på att dessa som regel kräver ca 10–15 cm fri luft omkring sig, för att förhindra överhettning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *