Det är en fantastisk känsla att äntligen nå den ålder och mognad när det är dags att lämna föräldrahemmet och flytta till en egen bostad. Det kanske är på samma ort som du växte upp eller så är det på en annan kort, sak samma så är det en mycket fin känsla av oberoende. Du kommer att få möjlighet att inreda din bostad precis som du vill och du kan komma och gå utan att meddela någon om det.

Det är ibland svårt att få tag i en bostad att hyra men det finns många andra alternativ som står till buds. Ett av dessa alternativ är att köpa en lägenhet. Särskilt på mindre orter finns det ofta många lägenheter till salu för en acceptabel kostnad.

Har du en inkomst kan du med enkelhet få ett bostadslån till din första lägenhet. Särskilt om den bostaden inte är väldigt stor och dyr.

Även om du får ett bostadslån så är det dock en kontantinsats på sjuttiofem procent som ska läggas upp. Du kanske har sparat en del men ibland kan det vara svårt att få ihop till kontantinsatsen själv. Det finns dock goda möjligheter att låna pengar till din första lägenhet med ett privatlån.

Vad är ett privatlån för kontantinsats

Ett privatlån är en mycket flexibel form av lån som är framtaget för att privatpersoner ska kunna finansiera alla former av konsumtion samt övriga privata affärer där det inte finns värdebeständiga objekt eller instrument som kan användas som säkerhet för lånet.

Privatlån baseras med andra ord helt och hållet på en persons återbetalningsförmåga. Det är inkomst av tjänst eller pension, totala skuldbörda och historiska betalningsmoral som avgör om ett privatlån blir beviljat eller inte.

Själva ansökan för att få ett privatlån är enkel och kan göras på ett par minuter genom ett formulär online.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *