Många människor älskar hundar och tänker att det skulle vara så underbart att ha en hund i familjen. Det är självklart underbart också, men även mycket jobb, vilket man måste tänka på innan man köper en hund. Många tänker bara på sällskapet, myset och det positiva, men en hund har behov och kräver en hel del av sin ägare. Tänk på detta innan du köper en hund:

  • En hund behöver motion. Olika mycket beroende på storlek och ras, men en medelstor till stor hund behöver mycket motion. Det innebär längre promenader och tillfällen för hunden att få springa och röra på sig. Självklart behöver även en mindre hund detta, men kanske inte i lika stor utsträckning.
  • När hunden är valp så är den troligtvis inte rumsren när den först flyttar in hos er. Det kräver både engagemang, tid och tålamod att både träna hunden att göra sina behov ute och att städa upp efter olyckor som kan hända. Kanske ni även måste plocka undan en del saker och vara på er vakt, då det kliar mycket i valpens tänder och många hundar kan då försöka gnaga på skor, möbler eller varför inte blixtlås på jackor.
  • Det kostar. Inte bara att köpa hunden, vilket kan vara en stor engångskostnad, utan du måste också betala försäkring för hunden varje månad/år, vaccineringar och veterinärbesök, hundmat, leksaker, hygienprodukter med mera.
  • Tänk på att hunden inte ska vara själv längre stunder och behöver rastas. När den är valp ska den inte vara själv längre än mycket kortare stunder. En vuxen hund kan vara själv, utan att rastas, ca 3-4 timmar. Alltså måste du tänka på hur ni löser dagarna – vem kan gå ut med hunden när ni jobbar och går i skolan? Behöver ni hunddagis? I så fall är även det en kostnad att tänka på.

    Det finna en mängd av olika foder för hundar, vilken sort ni väljer beror kanske på er hunds storlek, ras och behov. En väldigt aktiv hund kanske behöver högpresterande foder, medens en som inte rör sig mycket alls behöver en helt annan typ av foder. Vilka tillbehör och leksaker ni ska ha kanske ni märker av mer och mer med tiden, ju bättre ni lär känna er hund.

Kika på Petworld.se så får du en bra överblick över foder och alla tillbehör som finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *